понедељак, 14. мај 2012.

Oblikovanje zenskog tela

  Zelite savrseno telo ... Skladnih proporcija, oblikovano, cvrsto... bez sala i celulita. Do toga mozete doci jedino ziveci po principima i pravilima fitnesa duzi vremeski period. Kada jednom ostvarite svoj cilj sledi odrzavanje forme - sto je vec laksi deo posla.
  Ovaj put nije 'instant' carobna formula koja deluje preko noci. Ovaj put je osmisljen, sistematski i proveren  tokom kojeg cete upoznati svoje telo, svoje genetske predispozicije, svoju mentalnu snagu i mogucnosti. Donece vam neizmerno zadovoljstvo kada shvatite da ste pobedili sami sebe, uspostavili kontrolu nad svojim navikama, telom i umom.
  Postoje dva osnovna principa u fitnesu - vezbanje i ishrana. Da bi se doslo do pravih rezultata neophodno je pratiti oba istovremeno.  Recimo da ste redovni u teretani, imate ucestale nedeljne treninge, dug 'staz' u teretani i zaista volite da vezbate ali ne obracate paznju na to sta jedete, kada i koliko.Verovatno imate solidno izgradjenu muskulaturu ali i visak masnih naslaga na odredjenim delovima tela koje narusavaju celokupan izgled figure...
  Sa druge strane resili ste da gledujete, kao vecina devojaka upraznjavate neku dijetu ali se ne bavite nikakvom fizickom aktivnoscu. Verovatno ste izgubili kilkograme ali ste opet nezadovoljni jer vase telo nema zeljeni oblik i cvrstinu ( tonus ).
Znaci vezbanje i ishrana ne idu jedno bez drugog, zapravo dovode do cilja samo ako se istovremeno i uporedo upraznjavaju.
  Takodje postoje velike zablude kada je u pitanju teretana - devojke se boje muskobanjastog izgleda ! Zapravo izrazajnost i velicinu vasih misica odredjujete upravo Vi svojim nacinom treniranja ! Zenama je inace veoma tesko postici veliku muskularnost zbog odredjenih genetskih faktora i predispozicija. Vecina nas zeli taj, takozvani "fit" izgled, blago atletsku figuru, vretenastu i vitku...Trening sa umerenim opterecenjem u kombinaciji sa vezbanjem na raznim kardio spravama ce nas najefikasnije dovesti do zenstvene figure i optimalne fitnes forme.
  Ovaj uvodni tekst u svet fitnesa je namenjen svima koj zele da poboljsaju svoj izgled, dovedu ga do vrhunske forme i unaprede svoje zdravlje.U nastavku cemo se baviti detaljno o nacinima treninranja, osmisljevanju programa vezbanja, kreiranju plana ishrane ...Zelimo da sto veci broj zena ima ispravnu sliku o tome sta nudi ovaj sport, filozofija i nacin zivota.
Pozdrav svim fitnes fanovima !
                                             Bojana Djajic, licencirani FISAF fitnes instruktor, Lady's Gym



Нема коментара:

Постави коментар